dijous, 22 de novembre del 2012

TV3 A L'ESCOLA: XERRADA DE LA MARATÓ - LLUITEM CONTRA EL CÀNCER!


La nostra escola ha pensat que era important que dins de la Setmana de la Ciència no hi faltés com a activitat una xerrada sobre la Marató de TV3.

Una representant de la Marató,ens ha vingut a explicar a Secundària que La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per la televisió de Catalunya i la fundació de la Marató de TV3 i el que pretén és ajudar a la investigació de malalties i de la seva possible cura.

Aquest any es centra en la malaltia del Càncer. El lema d’enguany és: “La mort hauria de ser el final de la vida. El càncer, no.”  Els diners recaptats aniran dirigits a la seva investigació. A través d’un vídeo on apareixen els protagonistes de la sèrie “Polseres Vermelles” hem sabut de persones que han superat aquesta malaltia i com es van sentir ells i les seves famílies en el moment que els hi van comunicar, i en tot el procés de cura. També hem pogut escoltar a metges explicant com les cèl·lules s’envelleixen i es divideixen excessivament sense control donant lloc a les cèl·lules del Càncer. Ens han informat que malauradament, 35000 catalans a l’any són diagnosticats d’aquesta malaltia i que els càncers més habituals són: el càncer de colon, de mama i el de pulmó. També ens han dit com prevenir-los: fent esport i portant una dieta saludable i rica en fruites i verdures, no fumar, no beure alcohol i evitar l’exposició excessiva al sol i sense protecció solar. 

Aquesta Marató és la número 21 que fa TV3 i ja s’han fet 535 projectes d’investigació. Els investigadors proposen els seus projectes a la Fundació Marató de TV3 per a obtenir el seu ajut dels fons recaptats i un cop realitzats, cinc anys després, exposen els seus resultats en un Simposium que la Fundació organitza des de l’any 2000.

A continuació us convidem a visitar la seva pàgina web www.tv3.cat/marato on podreu aclarir els vostres dubtes i veure quines activitats es proposen per aquesta Marató. 

Clara M. i Nicolàs E. 3r d’ESO A