divendres, 10 de novembre de 2017

EXPERIMENTS A L'ENTRADA DE L'ESCOLA

Els alumnes de 4t d’E.S.O. ens ensenyen experiments per celebrar la Setmana de la Ciència.

El passat dimarts 7 de novembre els alumnes de 4t d’E.S.O. van exposar diferents experiments a la entrada de l’Escola. Els alumnes de primària van poder gaudir de la ciència de primera mà.

El passat dimarts 7 de Novembre, per celebrar la Setmana de la Ciència, els alumnes de 4t d’E.S.O. van rebre els alumnes de primària, a l’entrada escolar, amb diferents experiments per ensenyar diferents aspectes de la Ciència d’una manera divertida i entretinguda. A continuació podeu observar els diferents experiments i la seva explicació.

Ou que sura

Aquest experiment consisteix en dos recipients amb aigua, un d’ells, amb sal. En el recipient sense sal podem observar que l’ou s’enfonsa, mentre que en el recipient amb sal el ou sura.
Explicació: si poses un objecte més dens que l’aigua, aquest, allunya les partícules de l’aigua per fer-se un lloc a si mateix. En el cas de l’aigua amb sal, al ser més densa que l’aigua dolça, és capaç de mantenir el ou surant.

El globus que s’infla amb una reacció química

Aquest experiment consisteix en omplir un quart d’una ampolla amb vinagre i un globus amb dos cullerades de bicarbonat, al introduir el globus a la part superior de l’ampolla,el bicarbonat i el vinagre, aquest components creen una reacció química anomenada àcida-base, aquesta donen com a producte aigua, acetat de sodi i diòxid de carboni, aquest últim és el responsable de fer que el globus s’infli.Núvol dins d’una ampolla

Aquest experiment consisteix en crear un núvol artificial utilitzant una ampolla o garrafa, alcohol sanitari i una bomba d’aire, al introduir l’alcohol dins la garrafa i posar aire mitjançant la bomba la pressió d’aire podem observar com es comença a formar un petit núvol.Oobleck

Aquest experiment consisteix en la solidificació de l’aigua. En aquest experiment s’utilitza un recipient, aigua i farina de blat (Maizena®) per solidificar l’aigua. I si vols que quedi encara millor, pots posar-hi colorant alimentari per donar-li més color a la massa.
Núvols de sucre gegants


En aquest experiment, el reporter Andreu i la reportera Maria, hem pogut observar un experiment científic molt divertit. Consisteix en la introducció d’aire dins un recipient tancat on hi posem una bomba de pressió d’aire i el núvols de sucre el que fan és augmentar i quan la bomba de pressió es treu del recipient, es quan els núvols tornen al seu estat inicial.
/Maria I. i Andreu d.G. 2n ESO