Els alumnes
de 4t d’E.S.O. ens ensenyen experiments per celebrar la Setmana de la Ciència.
El passat
dimarts 7 de novembre els alumnes de 4t d’E.S.O. van exposar diferents
experiments a la entrada de l’Escola. Els alumnes de primària van poder gaudir
de la ciència de primera mà.
El passat dimarts 7 de Novembre, per celebrar la
Setmana de la Ciència, els alumnes de 4t d’E.S.O. van rebre els alumnes de
primària, a l’entrada escolar, amb diferents experiments per ensenyar diferents
aspectes de la Ciència d’una manera divertida i entretinguda. A continuació
podeu observar els diferents experiments i la seva explicació.
Ou que sura
Aquest experiment consisteix en dos recipients amb
aigua, un d’ells, amb sal. En el recipient sense sal podem observar que l’ou
s’enfonsa, mentre que en el recipient amb sal el ou sura.
Explicació: si poses un objecte més dens que l’aigua,
aquest, allunya les partícules de l’aigua per fer-se un lloc a si mateix. En el
cas de l’aigua amb sal, al ser més densa que l’aigua dolça, és capaç de
mantenir el ou surant.
El globus que
s’infla amb una reacció química
Aquest experiment consisteix en omplir un quart d’una
ampolla amb vinagre i un globus amb dos cullerades de bicarbonat, al introduir
el globus a la part superior de l’ampolla,el bicarbonat i el vinagre, aquest
components creen una reacció química anomenada àcida-base, aquesta donen com a
producte aigua, acetat de sodi i diòxid de carboni, aquest últim és el
responsable de fer que el globus s’infli.
Núvol dins
d’una ampolla
Aquest experiment consisteix en crear un núvol
artificial utilitzant una ampolla o garrafa, alcohol sanitari i una bomba
d’aire, al introduir l’alcohol dins la garrafa i posar aire mitjançant la bomba
la pressió d’aire podem observar com es comença a formar un petit núvol.
Oobleck
Aquest experiment consisteix en la solidificació de
l’aigua. En aquest experiment s’utilitza un recipient, aigua i farina de blat
(Maizena®) per solidificar l’aigua. I si vols
que quedi encara millor, pots posar-hi colorant alimentari per donar-li més
color a la massa.
Núvols de sucre
gegants
En aquest experiment, el reporter Andreu i la
reportera Maria, hem pogut observar un experiment científic molt divertit.
Consisteix en la introducció d’aire dins un recipient tancat on hi posem una
bomba de pressió d’aire i el núvols de sucre el que fan és augmentar i quan la
bomba de pressió es treu del recipient, es quan els núvols tornen al seu estat
inicial.
/Maria I. i Andreu d.G. 2n ESO