dijous, 10 de novembre del 2016

SABEU QUIN ÉS L'ORIGEN DELS COLORS? SORTIDA CIENTÍFICA DELS ALUMNES DE 3r D'ESO

Doncs els alumnes de 3r d'ESO hem tingut l'oportunitat de visitar l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) i fer una experimentació amb els colors...


En primer lloc, una professora d'aquesta escola universitària ens va donar la benvinguda i ens va explicar tots els graus que es realitzen en aquesta universitat Enginyeria Aeroespacial, Enginyeria Industrial, Disseny i Tecnologia Multimèdia i ens va ensenyar les seves instal·lacions.


A continuació, vam fer l'activitat de la química dels colors al laboratori de la Universitat, que consistia en saber l'origen dels colors i com van anar millorar amb el temps. Després de la teoria, va arribar la pràctica, i tots vam participar en els experiments que el professor va proposà com per exemple: quatre nois van bufar en unes ampolles que hi havia aigua verda i es va transformar en aigua lila; o el professor posava en diferents copes la mateixa aigua (deia que era màgica perquè venia de la font de Sant Martí...) i a cada copa sortia un color diferent...entre totes les copes va sorgir l'Arc de Sant Martí. Ell deia al principi que tot era màgia però finalment va desvetllar el misteri i va explicar que havia afegit un àcid que feia canviar els colors.

De tornada a casa, vam patir un ensurt amb els Ferrocarrils Catalans, el fort vent que bufava va fer caure obstacles a les vies i no podíem avançar. Ens van fer baixar del tren i esperar a retirar les branques i demés... Finalment, vam arribar a Plaça Catalunya a les 15:00 pm... això sí, amb una historia graciosa que explicar a casa.