El dia 17 de
Novembre, el Ramon, un tècnic de l’ Area Metropolitana de Barcelona, va venir a
l’Escola per fer-nos una xerrada sobre el consum responsable, ja que quan
comprem una peça de roba o un aliment no sabem tot el que hi ha darrere.
Cada producte que
consumim té una historia oculta similar, un inventari no escrit de materials,
recursos i impactes que també inclou els residus generats pel seu ús i
tractament.
Ens va explicar
que algunes fabriques de països poc desenvolupats tenen com a treballadors a nens ja que les famílies no
tenen suficients diners per menjar. Molts dels productes que ens pensem que
estan fets a diversos països de Europa, només una part de la peça esta feta
allà i la resta està fabricada a d'altres països com la Xina.
Molts animals estan
forçats, els donen vitamines per créixer, menjar per engreixar mes ràpid i
medicaments encara que no estiguin malalts. Desprès aquests aliments ens els
mengem i perjudiquen el nostre cos. Per això també tenim la opció del menjar orgànic
que és saludable; els animals viuen en granges i camps, per tant no moren
torturats.
Hi ha camps de
cultiu de verdures i fruites on s’utilitzen molts insecticides i pesticides que
al menjar-nos-els ens perjudiquen. Per això també tenim l’opció dels cultius
saludables que, encara que siguin més cars, estan molt més bons.
Amb aquesta
xerrada hem après que res és el que sembla!