dijous, 19 de novembre del 2015

CONSUM RESPONSABLE A LA SETMANA DE LA CIÈNCIA

El dia 17 de Novembre, el Ramon, un tècnic de l’ Area Metropolitana de Barcelona, va venir a l’Escola per fer-nos una xerrada sobre el consum responsable, ja que quan comprem una peça de roba o un aliment no sabem tot el que hi ha darrere.
Cada producte que consumim té una historia oculta similar, un inventari no escrit de materials, recursos i impactes que també inclou els residus generats pel seu ús i tractament.
Ens va explicar que algunes fabriques de països poc desenvolupats  tenen com a treballadors a nens ja que les famílies no tenen suficients diners per menjar. Molts dels productes que ens pensem que estan fets a diversos països de Europa, només una part de la peça esta feta allà i la resta està fabricada a d'altres països com la Xina.
Molts animals estan forçats, els donen vitamines per créixer, menjar per engreixar mes ràpid i medicaments encara que no estiguin malalts. Desprès aquests aliments ens els mengem i perjudiquen el nostre cos. Per això també tenim la opció del menjar orgànic que és saludable; els animals viuen en granges i camps, per tant no moren torturats.
Hi ha camps de cultiu de verdures i fruites on s’utilitzen molts insecticides i pesticides que al menjar-nos-els ens perjudiquen. Per això també tenim l’opció dels cultius saludables que, encara que siguin més cars, estan molt més bons.
Amb aquesta xerrada hem après que res és el que sembla!

/Carla G. i Valerie M. 2n ESO B