divendres, 20 de novembre del 2015

GRAN LLANÇAMENT DE COETS!!!

Aquesta tarda els alumnes de 1r i 2n d'ESO han llençat els coets que dies enrere van decorar els nens i nenes d'infantil com podeu veure en una entrada prèvia d'aquest bloc. Ha sigut un espectacle colorit i divertit on els més petits han rigut molt. Hi ha hagut molta emoció a causa de l'alçada a la que han arribat els coets. Tothom n'ha quedat bocabadat. Ha sigut un gran espectacle i aquí teniu testimonis d'aquest acte que ha servit per tancar la Setmana de la Ciència d'enguany!
/Sofía M. 4t ESO B

EXPERIMENTACIÓ A INFANTIL I PRIMÀRIA

UN TÈCNIC DE L'ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA ENS EXPLICA I ENS FA EXPERIMENTAR LA DEPURACIÓ DE L'AIGUA

Reporters: Diego B., Mellisa P., Issac N. 1r ESO A

Amb motiu de la Setmana de la Ciència, els alumnes de primer hem tingut un taller sobre el cicle de l'aigua i la seva depuració.
En primer lloc, a l'aula, un tècnic de l'àrea metropolitana de Barcelona, ens ha explicat com “viatja” l'aigua des del riu fins que arriba a casa nostra. Després hem vist com aquesta tornava cap a la depuradora i ens ha mostrat les diferents parts d'una depuradora d'aigües. Un cop hem tingut aquesta informació, hem fet grup i hem anat al laboratori. Allà, a cada grup ens han assignat un experiment que simbolitzava una part de la depuradora. Al final de tot, la tècnic ens ha explicat tots els experiments i a través d'ells hem arribat a conclusions i ens ha fet adonar de la importància de no contaminar l'aigua en el nostre dia a dia.






MITES, PLANETES I ESTRELLES! TRES TALLERS SIMULTANIS A CÀRREC DELS ALUMNES DE 4t D'ESO

I per finalitzar la setmana de la ciència ...tres tallers simultanis a càrrec dels alumnes de 4t d'ESO:

MAQUILLATGE ESTEL·LAR!                                   Reporters: Salim E. i Venus E. 4t ESO –Tecnològic

Avui els alumnes de 6è, 4t, 2n de primària i P-5 arribaran a casa seva amb les cares ben plenes d'estrelles, coets, llunes... 
Aquest matí, els alumnes de 4t d’ESO de l'itinerari tecnològic, amb motiu de la Setmana de la Ciència, hem preparat un taller de maquillatge pels alumnes de primària i infantil. Amb maquillatge de diferents colors hem anat maquillant als nens i nenes amb els seus motius favorits de l'espai. Els nens demanaven quins dibuixos, quins colors i on els volien que es pintessin i nosaltres els hi fèiem. 

El resultat ha estat un èxit estel·lar! Mireu les seves cares!



DESCOBRIM EL NOSTRE CEL AMB EL PLANETARI DEL ROSER 
Reporters: Mary-Kate C, Thaïs E., Alba R. 4t ESO –Científic

Nosaltres, alumnes de 4 ESO d’Itinerari Científic hem sigut els encarregats d’explicar i mostrar als petits, el planetari del Roser. Els hi hem ensenyat dues constel·lacions que hi ha al cel, l’Orió i l’Óssa Major. També hem localitzat l’estrella polar, l’estrella que més brilla i mai es mou.

Ha sigut una experiència inoblidable per nosaltres, ja que, hem pres el paper de professor al mostrar als nens, el cel de Barcelona. Durant l’última setmana, hem estat practicant hores per tenir-ho preparat i enllestit.
Els nens han estat atents a l'explicació i s’han sorprès al entrar-hi. S’ho han passat molt bé i ens han dit que voldrien repetir l’experiència al planetari.


REDESCOBRIM EL CEL AMB LA MITOLOGIA
Reporters: Melani M. i Winona V. 4t ESO – Humanístic

Dintre de la Setmana de la Ciència, els alumnes de 4t d'ESO de l'itinerari humanístic, hem preparat dues obres de teatre que parlen sobre les constel·lacions de les dues ósses i sobre la constel·lació d'Orión.

Ens ho hem passat molt bé preparant aquest taller pels nens i nenes de primària i ells ens han dit que també han gaudit molt de l'actuació. A més a més han seguit les històries molt atentament i ens han fet preguntes molt interessants.


dijous, 19 de novembre del 2015

EXPERIMENTS A L'ENTRADA DE L'ESCOLA

Aquest matí, quan  els nens d’Infantil i primària han arriba a l’escola han gaudit d’uns experiments fets pels alumnes de 4t d’ESO  per  la Setmana de la Ciència.

Els pares pensen que és molt interessant i que és una manera diferent d’aprendre, i als nens i nenes els ha semblat molt divertit, S' han sorprès en trobar-se els experiments a l'entrada de l'Escola i han participat amb moltes ganes.
A continuació trobareu videos i fotos per que sigueu testimonis de tot el que s'ha fet aquest matí!

/Celia E. i Ona S. 2n ESO B








CONSUM RESPONSABLE A LA SETMANA DE LA CIÈNCIA

El dia 17 de Novembre, el Ramon, un tècnic de l’ Area Metropolitana de Barcelona, va venir a l’Escola per fer-nos una xerrada sobre el consum responsable, ja que quan comprem una peça de roba o un aliment no sabem tot el que hi ha darrere.
Cada producte que consumim té una historia oculta similar, un inventari no escrit de materials, recursos i impactes que també inclou els residus generats pel seu ús i tractament.
Ens va explicar que algunes fabriques de països poc desenvolupats  tenen com a treballadors a nens ja que les famílies no tenen suficients diners per menjar. Molts dels productes que ens pensem que estan fets a diversos països de Europa, només una part de la peça esta feta allà i la resta està fabricada a d'altres països com la Xina.
Molts animals estan forçats, els donen vitamines per créixer, menjar per engreixar mes ràpid i medicaments encara que no estiguin malalts. Desprès aquests aliments ens els mengem i perjudiquen el nostre cos. Per això també tenim la opció del menjar orgànic que és saludable; els animals viuen en granges i camps, per tant no moren torturats.
Hi ha camps de cultiu de verdures i fruites on s’utilitzen molts insecticides i pesticides que al menjar-nos-els ens perjudiquen. Per això també tenim l’opció dels cultius saludables que, encara que siguin més cars, estan molt més bons.
Amb aquesta xerrada hem après que res és el que sembla!

/Carla G. i Valerie M. 2n ESO B

VISITA AL SERVEI METEREOLÒGIC DE CATALUNYA



Dins de la Setmana de la Ciència, els alumnes de 3r d’ESO hem visitat el  Servei Meteorològic de Catalunya. Allà ens han explicat què era la meteorologia i la seva història.
Tot seguit, ens han portat a la sala de gravació, on hem passat una bona estona  davant la càmera i veient-nos per la televisió. Desprès, tres de nosaltres han fet de meteoròlegs. És més difícil del que un s'imagina!
Finalment, hem anat a la planta d'oficines, on ens han explicat totes les seccions del programa del temps: en primer lloc ens van explicar què feia el departament de recerca i innovació, que es dedica a buscar noves maneres de millorar el sistema meteorològic de teledetecció i a millorar el rendiment del radar. Allà també programen els ordinadors que fan tots el càlculs per obtenir una previsió del temps fiable.
Aquesta vista ens ha permès aprendre molt sobre com funciona un servei que milions de persones consulten cada dia.

/Marc C., Paul S. i Julie J 3r ESO A.





dimarts, 17 de novembre del 2015

SETMANA DE LA CIÈNCIA- DECOREM COETS!!!

Començant la Setmana de la Ciència avui 16 de novembre, els alumnes de 1r i 2n d’ESO han ajudat els nens d’Infantil a construir coets només decorant ampolles d’aigua. Arribant a les classes, els nens feien cara de sorpresos i estaven una mica avergonyits, però mentre feien els coets, la cara els canviava per una cara d’alegria. Feien servir gomets, enganxines, papers amb dibuixos i plomes, els nens es van quedar impressionats, alguns gomets anaven al coet, i d’altres a la cara o a les mans. Tan els grans com els petits han posat de la seva part amb molta il•lusió, tots han acabat amb cara de satisfacció i amb uns coets molt bonics, llestos per volar el divendres. La activitat ha agradat molt i ha sigut un èxit.

 /Marc C. i Julie J. 3r ESO A